Image-empty-state.png

Daniel Zausnig

Image-empty-state.png

Akvarell

Jag inspireras främst av ödsliga motiv och konstnärer som Albin Liljestrand som är både en vän och en erkänd akvarellkonstnär i Värmland som faktiskt var den personen som fick mig att börja måla och självklart Lars Lerin som förmodligen är den största förebilden för alla akvarellkonstnärer.

Jag målar aggressivt och ej avslappnat, det måste gå fort innan färgen torkar och detaljer är sällsynt i mitt måleri. Det är 100% känsla som skapar mina bilder, inte min noggrannhet.
Fågelkvitter och en kopp te ersätts med Rammstein och energidryck.
----------------------------------------------------------------------------

Jag har jobbat med reproduktion av konst sen 2010 i Karlstad och det är därifrån jag hittade intresset för konsten. Ett intresse för konst har alltid funnits men det var inte fören år 2020 som jag själv kände mig mogen att ta till penseln.

Nu något år senare känner jag att måleriet och skapandet är ett livsvillkor för mig som jag inte klarar mig utan.
----------------------------------------------------------------------------

Utöver mitt målande spenderar jag en hel del tid i naturen vilket också reflekteras i mitt måleri med mycket landskap och natur. Jag övernattar, fiskar, besöker gamla hus och finner mig själv i både naturen och måleriet. Vi är lite bortskämda med naturen i Värmland. Jag målar allra helst vemodiga och mörka motiv från förr. Det antika hör ihop med akvarell på något sätt tycker jag.

Vad har jag för mål med mitt konstnärsskap? Jag vill utvecklas såpass mycket att jag själv kan känna att jag är självsäker i mitt måleri, att jag kan uttrycka det jag vill och få fram de motiven som finns i huvudet på pappret. Min vision är att kunna måla det mesta, men det kommer nog bli mycket natur och gamla hus då det är min största passion.
----------------------------------------------------------------------------

Utställningar
2020 - Sommarkonst Hammarö
2020 - Öppen Atelje på Combihörnan i Karlstad
2020 - Invigning av Carlstad Art Gallery
2020 - Gemensamutställning (gamla O'Learys) i Karlstad.

2021 - Kommande utställning ihop med Erik Hjorth & Albin Liljestrand

http://zausnig.se/